• Pasaport (Dönüş tarihinizden itibaren en az 6 ay geçerli bordo pasaportunuz)
  • Ozman ofislerinden alınacak olan MRV numarası ile Akbank’a ya da 160 USD’nin konsolosluk tarafından belirlenmiş olan Türk Lirası cinsinden karşılığının Ozman ofislerine ödenmesiyle randevu alınır
  • DS 2019 formunuz
  • DS 7002 formunuz (Training/Internship Training Plan)
  • SEVIS Ücreti Ödentisi 180 USD
  • Doldurulmuş DS160 vize başvuru formu
  • Bu formlar önce elektornik ortamda doldurulacak ve daha sonra lazer yazıcıdan print alınarak dosyaya koyulacaktır.
  • RESİM: 1 adet, 5×5, arka fonu beyaz, kulaklarınızın göründüğü ve yüzünüzün toplam alanın %50 sini kapladığı, vesikalık fotoğraf
  • Okulunuzdan alacağınız yakın tarihli Öğrenci Belgesi veya son diplomanız
  • Okuldan alınmış yakın tarihli, kapalı zarf içinde Transcript (Zarf kapandğı yerden okul tarafından mühürlenmeli).
  • Öğrenci veya yeni mezun iseniz okuldaki bölüm hocalarınızdan aldığınız referans mektubları
  • Daha önce çalıştığınız işyerlerinden alınmış referans mektuplarınız.
  • Aile bireylerinden varsa okuyanların öğrenci belgeleri.
  • Sizin ve aile bireylerinden çalışanların çalıştıkları kurumdan alınmış maaş bordroları , emekliler ise emekli maaş bordroları, kendi işleri ise vergi levhasının fotokopisi ile imza sirkülerinin fotokopileri, var ise gayrimenkullerin tapu fotokopileri ve araç ruhsat fotokopileri, banka hesap bilgileri.
  • Programa katılım için sponsor gösterilecek ise Sponsor olan bireyin Noter tasdikli taahutnamesi, çalıştıkları kurumdan alınmış maaş bordroları , kendi işleri ise vergi levhasının fotokopisi ile imza sirkülerinin fotokopileri, gayrimenkullerin tapu fotokopileri ve araç ruhsat fotokopileri, banka hesap bilgileri.
  • Daha önce İngilizce dil kursuna veya sertifika programlarına katılan adayların katılım belgeleri ve sertifikaları.
  • Yabancı uyruklu öğrenciler için oturma izni belgesi ve fotokopisi
  • Ozman Kapak Yazısı