Internship, Training, Practical Training ve Work&Study gibi her ülkede farklı olarak adlandırılan maaşlı staj programına 18-34 yaş arası, akıcı düzeyde İngilizce konuşabilen, staj alanı ile ilgili eğitim gör(en)müş üniversite öğrencileri veya mezunları veya en az lise mezunu ve staj yapmak istediği alanda en az 5 yıl iş deneyimi olan genç profesyoneller yılın her dönemi başvuru yapabilirler. Kesin bir başvuru tarihi sınırı yoktur.
Ozman Yurt Dışı Eğitim ve Kariyer olarak yurt dışında iş deneyimi kazanma ve kariyer amacı olan gençlere Amerika’da seçkin işletmelerde maaşlı staj olanakları sunmaktayız.

Staj programlarımız; (yoğun olarak) Turizm Sektörü, İş İdaresi ve Pazarlama, Muhasebe ve Finans, Bilişim ve Mühendislik (özellikle elektronik ve bilgisayar) alanlarında olabilmektedir. Çalışılacak kurumların bulunduğu bölgeler, konaklama uygulamaları gibi konularda farklılıklar gösteren staj seçeneklerimizden sizin için en uygun olanını seçebilmek için ilgili danışmanlarımızla yapacağınız birebir görüşmeler karar aşamanızda size yardımcı olacaktır.

Mezunlara sunduğumuz en az 6 ve en fazla 12 – 18 ay süreli tüm staj seçeneklerimiz maaşlıdır ve stajınız boyunca yaşam giderlerinizi karşılayabilmenize olanak tanımaktadır. Sosyal güvenlik numarası alınarak haftada ortalama 32 – 40 saat ve 10 ile 15 USD arası saat ücreti karşılığında çalışılır. İkinci bir işte çalışmak yasaktır.

Tüm seçenekler aşağıda ki servisleri kapsar:

  • Mülakat
  • Ozman bilgi ve danışmanlığı
  • İşe yerleştirme ve işle ilgili bilgilerin sağlanması
  • Konaklama ayarlanması
  • DS 7002 Training Plan’in hazırlanması
  • DS 2019 formunun getirilmesi
  • SEVIS ödemesinin yapılması
  • SSN başvurusunda destek
  • Sağlık ve kaza sigortasının yapılması
  • Vize danışmanlığı
  • Uçak bileti konusunda yardım
  • ABD ye gitmeden ön bilgi
  • ABD’ye varışta oryantasyon
  • Yerel danışman
  • Ozman sürekli ilgisi

Kimler Başvurabilir?

  • 18-34 yaş arası, yeni bir kültür ve yaşam ortamına uyum sağlayacak ve çalışma ortamı ve sosyal yaşam ilişkilerini yürütecek kişisel olgunluğa sahip
  • 4 yıllık üniversitelerin staj yapmak istenilen alanlarında öğrenci veya mezun
  • Üniversitenin farklı bölümlerinden mezun veya en az lise mezunu olup staj yapmak istenilen alanda min.5 yıllık iş tecrübesine sahip,
  • Akıcı İngilizce konuşabilen adaylar.

 

YENİ İŞ HUKUKU

KİMSENİN KONUŞMADIĞI BİR KONU HAKKINDA


Haftada 55 saat çalışan ve yılda 40.000 dolar getiren yeni bir şef aşçısınız. Birdenbire, 1 Ocak 2017 itibarıyla Abracadabra! Cebinizde sihirli bir şekilde haftada 450 dolar daha fazla para (yılda yaklaşık 23,000 dolar) buluyorsunuz.

Piyangoyu mu kazandın? Yoksa az önce ölen uzak bir teyzenin mirasçısı mısın? Anlaşıldığı üzere New York Ücret Siparişi için New York muafiyet seviyesini (mesai dışı bırakmak için) 35.100 dolardan 42.900 dolara çıkaran bir değişiklikten yararlandınız.

Bu, maaşlı veya saatlik olarak, 2017 yılında yılda 42.900 doların altında ücret alan herkesin, haftada 40 saat çalışmış olan her saat için bir buçuk saatlik mesai ücreti alma hakkına sahip olduğu anlamına gelir.

Yeni yasa, bulaşık makinelerinden sous chefs’e, yöneticilere kadar her seviyede restorant işçilerini etkilemektedir. Açıklamak gerekirse, bu New York Eyaleti düzenlemesidir. Federal hükümet, muaf barajı 47.500 dolara çıkaran benzer bir düzenlemeyi kabul etti. Bununla birlikte, son saniyede, aydınlanmış bir federal hakim bu kuralın uygulanmasını dondurdu. Bununla birlikte, 2019 yılına kadar New York eşiğinin, önerilmiş federal figürden bir adım önde 58.500 dolara tırmanması planlanıyor. Yine, bunun anlamı, 58.500 ABD Dolarından daha azı ödenen herkesin fazla mesai için uygun olacağı anlamına geliyor. Bu, 2016 tabanından% 67 daha büyük bir artış.

Sizce bir restoran sahibi bu artışı ödeyecek mi? Olası değil. Bunun yerine, saatlik azalma olduğu için fazla mesai yükü azalacak veya kaybolacak. Aksi halde, mevcut ücrete yeni taban mesafesi çok az olursa, taban maaş 42.900 dolara yükseltilecektir – güzel bir ilave ödeme olsa da muhtemelen sadece Güney Florida’da bir kabin kiralama için yeterlidir.

restaurant-burger

Şimdi restoranın bakış açısından bakalım. Öncelikle, iş yeri sahiplerinin çoğunun bu yeni yasayı duymamış olması muhtemeldir. Bir ticaret birliğine üye olmadıkça ve bültenlerini düzenli olarak okumadıklarında, muhtemelen haberdar olmayacaklardır. Yani, uyumsuz oldukları ve tonlarca vergi cezaları alıncaya kadar…

Sonrasında, restoranımızın sahibinin bir seçeneği; eski 35.100 ABD doları tutarındaki maaşı ödemesi halinde bu maaşları 42.900 dolara yükseltmektir. Bu% 33’lük bir artış. Birden fazla maaşlı çalışanın bu aralığa düşmesi durumunda toplam artış finansal açıdan sürdürülemez olabilir. Diğer bir seçenek ise; saatleri azaltmaktır. Sonra sorun şu olur ki; İşi kim yapacak? Cevap ise; ücretli çalışanlar. Her iki durumda da, restoran için büyük bir işçilik maliyeti yükü olabilir. Bunu halka açık yüksek asgari ücret artışları ve değişen uç peyzajı ile birleştirin. Ve sonuçta, yeni emek dünyası yine baskı altında olacaktır.

Peki bu denklemde kim yararlanıyor? Yeni başlayanlar için, devlet – yüksek ücretlerden yüksek bordro vergileri ve şike edilmeyenlerin cezaları. Restoran sahipleri mi? Olası değil; Zaten halatta olan bir iş modeli için bir başka zorluk. Konuklar o zaman? Kesinlikle hayır. Bu ekstra işçilik masraflarını kim ödeyecek anladınız mı? Akşam yemeği… Burgerlerin geçen yıl pahalı olabileceğini düşündüyseniz, daha pahalı olan köri için hazır olun. Bu değişiklik, 2017 ve 2018’de gerçekleşen çoklu ücret artışlarından sadece biridir.

By Steve Zagor – Dean of Restaurant & Culinary Management