Özellikle İşletme ve yan dalları alanında eğitim almış üniversite mezunlarına yönelik gençlerimizin gelişen dünyaya ayak uydurmada ve kişisel gelişimleri adına bir şeyler daha yapma fırsatı veren kariyer geliştirme programımızdır. Amerika’da farklı eyaletlerde en az 6 ay en çok ise 18 aya kadar maaşlı işletme stajı programına katılabilirsiniz.

Yerleşebileceğiniz Bazı İşletmeler: Supermarket ve Mağazalar, McDonald’s, Wendy’s

Yerleşebileceğiniz Departmanlar/Pozisyonlar: Satış, Pazarlama, Reklam, İşletme, Franchising Yönetimi, İnsan Kaynakları, vb.

İşletme veya yan dalları alanları dışından mezun iseniz staj yapmak istediğiniz alanda en az 5 yıl iş tecrübenizin olması gerekir.

Özellikle İşletme/İktisat bölümü öğrencileri için ideal bir kariyer geliştirme programı olan staj programlarımızın yaz stajı dışındaki tüm seçenekleri maaşlıdır ve ABD’de iken yaşam giderlerinizi karşılayabileceğiniz şekildedir. Sosyal güvenlik numarası alınarak haftada 32 ile 40 saat arası çalışılır. İkinci bir işte çalışmak yasaktır.

İşletmelerin bulunduğu bölgeler, konaklama uygulamaları gibi konularda farklılıklar gösteren staj seçeneklerimizden sizin için en uygun olanına karar vermek için ofislerimizde birebir görüşmeler gerçekleştirmeniz yararlı olmaktadır.

J-1 vizesi ile giden adayların 180 USD SEVIS ücreti ödemeleri zorunludur.

Tüm seçenekler aşağıda ki servisleri kapsar:

  • Mülakat
  • Ozman bilgi ve danışmanlığı
  • İşe yerleştirme ve işle ilgili bilgilerin sağlanması
  • Konaklama ayarlanması
  • DS 7002 Placement Plan’in hazırlanması
  • DS 2019 formunun getirilmesi
  • SEVIS ödemesinin yapılması
  • SSN başvurusunda destek
  • Sağlık ve kaza sigortasının yapılması
  • Vize danışmanlığı
  • Uçak bileti konusunda yardım
  • ABD ye gitmeden ön bilgi
  • ABD’ye varışta oryantasyon
  • Yerel danışman
  • Ozman sürekli ilgisi

Kimler Başvurabilir?

  • 18-33 yaş arası, yeni bir kültür ve yaşam ortamına uyum sağlayacak ve çalışma ortamı ve sosyal yaşam ilişkilerini yürütecek kişisel olgunluğa sahip
  • 2 – 4 yıllık üniversitelerin İşletme/İktisat v.b bölümlerinde öğrenci veya mezun ve en az 1-2 yıl iş deneyimi bulunan veya üniversitenin farklı bölümlerinden mezun veya en az lise mezunu, ilgili alanda en az 5 yıllık iş tecrübesine sahip,
  • Akıcı İngilizce konuşabilen adaylar.