INS (Immigration and Naturalization Service) J-1 vizesi alarak Au Pair programına katılan kişilere program süresi sona erdikten sonra Amerika’da 30 gün süreyle gezi amaçlı kalma hakkı sunar.

30 Gün Kuralı çalışma izninin bitiş tarihi ile başlar. Programa katılan kişiler 30 günlük süre içinde Amerika dışında bir ülkeye gitmesi durumunda, Amerika’ya tekrar giriş yapamazlar. Bu süreyi Amerika içi gezilerle geçirmeniz tavsiye edilmektedir. Kanada ya da Meksika gibi ülkelere yapılan gezilerde de kişilerin bu ülkelerden direkt olarak kendi ülkelerine dönmeleri gerekmektedir.

Bu süreyi aşan ve gerekli izne sahip olmadan Amerika’da kalan kişiler tutuklanarak sınır dışı edilecek ve bu kişiler hakkında hukuki işlem başlatılacaktır. Yine ek olarak vize kurallarının ihlali ileride herhangi bir Amerikan vizesi almanızı tehlikeye sokabilmektedir.